GP Ιταλίας - FP3: Ξανά μπροστά ο Sainz


Η Ferrari δηλώνει παρούσα πριν τις κατατακτήριες του Ιταλικού Grand Prix, με τον Carlos Sainz στην πρωτιά και τον Max Verstappen οριακά πίσω του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PIRELLI
  • 2/9/2023

Στην ηλιόλουστη Monza έγινε η τελευταία διαδικασία δοκιμών πριν τις κατατακτήριες, με τη θερμοκρασία στο οδόστρωμα να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι δοκιμές με τη μέση και τη μαλακή γόμα κυριάρχησαν στα προγράμματα των ομάδων, καθώς προετοιμάζονταν για το Q2 και το Q3 αργότερα.

Ο Carlos Sainz ήρθε με χρόνο 1:20.912 να περάσει πρώτος προς το τέλος του 60λεπτου, ξανά μετά τo FP2 όπου εκ νέου πρωτοστάτησε.

Ο Max Verstappen σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, μπροστά από τους Lewis Hamilton και George Russell για τη Mercedes. Ο Ολλανδός διατήρησε μία διαφορά μισού δευτερολέπτου.

Ο Sergio Perez έμεινε χαμηλά στην κατάταξη καθώς δεν μπόρεσε να βγει ξανά στην πίστα για να βελτιώσει την επίδοσή του, καθώς είχε διαρροή στη μονάδα ισχύος του κινητήρα του.

Αντίστοιχα, ο Charles Leclerc έμεινε πίσω γιατί στον δικό του ταχύτερο γύρο έκανε λάθος και δεν τον ολοκλήρωσε ποτέ. Όταν το έκανε, με φθαρμένα ελαστικά, πέρασε 4ος.

Ο Fernando Alonso κατέλαβε την 5η θέση, ενώ η Haas έδειξε δυνατή στον έναν γρήγορο γύρο, με τον Kevin Magnussen στην 7η και τον Nico Hulkenberg στην 8η θέση.

Πίσω τους βρέθηκε ο ανταγωνιστικότατος Alex Albon με τη Williams.

Οι κατατακτήριες ξεκινούν στις 17:00.